24 mai 2009

Foreldre og skole

Kjære alle foreldre. Jeg vil gjerne samarbeide med dere på alle måter. Allikevel krever jeg ikke at dere skal ta dere fri fra jobben deres for å sette dere inn i min. Det vil dere måtte gjøre om FrP får det som de vil.

Foreldre skal kunne ansette og sparke lærere , og da må de nødvendigvis sette seg inn i det som skjer i skolen. Dere skal også være ansvarlige for skolens pedagogikk. Det skal være et styre der foreldrene sitter i flertall. Dessuten skal dere få bestemme når elevene skal begynne på skolen, frem til barnet er sju år.

Skolene skal finansieres ved at elevene får med seg en sjekk med penger. Det betyr at det vil lønne seg å ha store skoler og store klasser, slik at skolen får mest mulig penger. Det vil også føre til at små skoler kan legges ned, siden det ikke vil være mulig å holde liv i disse.

Hvis en skole gjør det dårlig på nasjonal prøve, så skal det resultere i at foreldrene flytter barna sine til en annen skole, slik at den dårlige skolen blir lagt ned.

Hvis en skole er lagt ned, så er det lite trolig at den blir åpnet igjen. FrP vil nok sikker bli glade når det er en Stoor fin skole i hver by, slik at det ikke er noen andre skoler å sammenligne seg med. De fleste foreldrene vil nok holde ungene sine innenfor bygrensa. Eller vil de?

Det er lenge siden jeg har vært så oppdatert på skolepolitikken til de ulike partiene. Takk til Kvitter og Fjesboka.

Alle har gått på skole. Det er noe av problemet.

Vi snakkes! Terje...
(Akkurat som om noen leser blogger. De bare skrives....)

3 kommentarer:

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

I samtale med lærer og admin. på en skole, hevdes det at hjemmene er ansvarlige for barnets læring.
Hva med foresattes innflydelse på å få fjernet en " udugelig " lærer? En som til og med "skjult " mobber de svakeste, slik at de mister enhver selvtillit.
Hilsen fortvilet mormor.

TerYeah sa...

Hei mormor!
Dette er sikkert tatt ut av sammenhengen, men jeg tar sjansen: Foreldrene har ansvar for at elevene får opplæring, ja. og her står det mer om det , men å si at det er foreldrene som har ansvaret hvis en lærer gjør en dårlig jobb, det er å ta litt hardt i...
Skolene skal gjennom blant annet læringsplakaten samarbeide med hjemmet.
LæringsplakatenSkolen og lærebedrifta skal:
(...) sikre at det fysiske og psykososiale arbeids- og læringsmiljøet fremmar helse, trivsel og læring(Oppl.l. kap. 9a)
Det viktigste her er å dokumentere hva som har skjedd, så får heller den det gjelder stå til ansvar for ledelsen på skolen.